John McAfee

Har du någonsin hört talas om John McAfee? Han är ett känt namn inom antivirus-branschen och han står bland annat bakom programmet McAfee Antivirus. Hans antivirusprogram lanserades redan 1987 och har gjort John McAfee till en väldigt förmögen man. Numera bär dock inte programmet hans namn, det köptes upp av Intel och heter nu Intel Security. John MacAfee var dock länge en nyckelfigur i företaget men hoppade av 1994. Sedan dess har han varit en färgstark figur som förekommit i en rad olika företag och skapat rubriker med sitt excentriska leverne.

John McAfees tidiga karriär

Datorvärlden har förändrats drastiskt sedan dess första år och numera har vi avancerade program som vi kan styra med några enkla knapptryck. företag som holmsecurity.se hjälper dig med säkerhet och du kan med enkelhet ladda ned program som försvarar din dator mot så kallad malware. När John David McAfee föddes den 18 september 1945 skulle det dock dröja mycket länge innan sådana lösningar var på plats. Han fick en kandidatexamen i matematik och arbetade sedan som programmerare på NASA under åren 68-70. Han skulle gå vidare till att arbeta för ett flertal företag som arbetade med datorer på ett eller annat sätt och hamnade tillslut på Lockheed. Där fick han uppgiften att börja utveckla program som skyddade datorerna från virus och skadlig kod. 1987 startade han McAfee Associates och två år efteråt slutade han på Lockheed för att arbeta fulltid med sin antivirus-verksamhet. Hans lösningar blev snabbt populära och såldes i miljonttal.

Problem med lagen

Minneapolis, United States - August 11, 2015: Intel Security offices. Intel Security Group is an American global computer security software company.

Är du ute efter virusprogram för Windows 10? John McAfee är i sådana fall inte längre mannen du söker efter. McAfee har under de senaste åren varit aktiv inom en rad olika verksamheter, allt ifrån politik, appar och yoga. Han har dock blivit väldigt uppmärksammad för sitt udda liv på Belize. 2012 gjorde polisen en räd mot hans lägenhet och det sades att McAfee skulle bli arresterad för drogtillverkning och innehav av olicensierat vapen. Han blev dock släppt utan att något åtal väcktes. Senare under samma år söktes McAfee i samband med ett mord på hans granne, Gregory Viant Faull. McAfee flydde och satte istället upp en blogg där han rapporterade om sin flykt ifrån polisen i Belize. Han blev sedan arresterad för att ha kommit in i Guatemala på olagligt sätt. Han skulle deporteras tillbaka till Belize när han fick en serie av hjärtattacker. Han sade själv senare att han fejkade dem för att istället bli utlämnad till USA, något som senare hände.